Rib eye steak

Rib eye steak

Het riboog, ook wel ribeye genoemd, is een driehoekige snede van de onderste ribbenkast tot het ellebooggewricht. De ribbenkast strekt zich uit van ribben helemaal tot aan het ellebooggewricht, over de bovenkant van het schouderblad en langs het laterale (binnenste) deel van de arm. De meest prominente spier in de ribbenkast is de diepe heupbuiger of gluteus max. Andere spieren die grote spieren in de ribbenkast zijn, zijn de levator-scapulae en romboïde.

Biefstuk

Hoewel de biefstuk geen traditioneel stuk rundvlees is, is het in veel delen van de wereld steeds populairder geworden vanwege zijn zachte textuur en geweldige smaak CoolToMeatYou.nl. Het is meestal medium-gaar gekookt, wat betekent dat het gedeeltelijk gaar is, want als de biefstuk volledig gaar is, zullen de sappen opraken voordat het midden gaar is, waardoor het voor beide partijen een bevredigende maaltijd is. Om een geweldige rib eye steak te maken, moet het vlees worden gekookt tot een interne temperatuur van ongeveer 70 graden Fahrenheit en vervolgens een paar minuten laten rusten. Daarna moet het worden gestoofd om zijn natuurlijke sappen naar voren te brengen. Sommige mensen houden van hun biefstuk zeldzaam, terwijl anderen het helemaal gaar willen. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur, kan het in half zeldzame of volledig zeldzame graden worden gedaan.

Om ervoor te zorgen dat de biefstuk goed gaar is en dat er geen moeilijke plekken zijn, moet u de biefstuk een nacht marineren in neutraal gearomatiseerde oliën zoals sojaolie, druivenpitolie of een andere lichte olie. Droog het vlees de volgende dag volledig af met keukenpapier en wrijf het met een vork langs alle kanten om de marinade te verwijderen. Kruid de steaks gelijkmatig met zout en peper voordat u ze in een hete oven bakt. Wanneer de biefstuk gaar is, kan deze worden geserveerd met een speciale bedruipborstel, een "pommes frites" genaamd, die is gemaakt van bladeren en wortels van de groenten waarnaar de biefstuk is gemodelleerd.

Link naar de website: CoolToMeatYou.nl